Fotogaléria v šk. roku 2012/2013

38 galérii 435 fotografii :)

Admin

Škola v prírode – Tatranská Lesná

Už štvrtýkrát sa naši štvrtáci zúčastnili pobytu v Škole v prírode v Tatranskej Lesnej. Prežili týždeň plný prekvapení. Plnili úlohy, ktoré im každý večer zadala Pani Príroda, svoje sily si zmerali počas Tatranských olympijských hier, zvolili si svoju Superstar a popritom všetkom ešte zdolávali tatranské kopce.

Celý týždeň ubehol rýchlo ako voda, na ktorú Pani Príroda bola ozaj štedrá. Každý deň nám z oblakov posielala svoje kvapky. A že nám aj napriek tomu bolo super, si môžete pozrieť vo fotogalérií.

všetky fotky

13 jún 2013 | Mgr. Sobotová Eva

6. miesto na majstrovstvách Slovenska vo volejbale

Dňa 11. júna v Trenčíne sa konali majstrovstvá Slovenska v mini coolvolley, čo je nová projektová súťaž pre mladšie dievčatá. Naša škola dosiahla veľa pekných úspechov v športe, no mojím snom bolo aspoň raz sa zúčastniť najvyššieho podujatia na úrovni majstrovstiev republiky. Všetko sa naplnilo, už len chýbala dôstojná reprezentácia.

Išli sme do bojov v skupine s veľmi malou dušičkou, ako to celé dopadne. Po prvom ,tesne prehratom zápase s neskorším finalistom – Poltárom, sme ani nedúfali, že to bude posledná prehra v skupine. 2 miesto v skupine nás posunulo o boje o 5. až 8. miesto. Pre mňa to nebol koniec prekvapení, lebo dievčatá bojovali ďalej a konečné 6. miesto zo 16 účastníkov je pre mňa obrovským úspechom volejbalu v Brezovici. Tento úspech je zadosťučinením za dlhodobú náročnú prácu a veľké poďakovanie patrí nielen mojím terajším zverenkyniam, od 5. až po 9. ročník, ale aj celej plejáde výborných volejbalistiek, s ktorými som sa nemohol tešiť z takého veľkého úspechu.

Ešte raz ďakujem všetkým, aj tým čo mi to priali a verím že volejbal v Brezovici bude pokračovať s takými výsledkami ako doteraz a občas sa nám podarí nejaký husársky kúsok ako tohto školského roku.

všetky fotky

12 jún 2013 | Mgr. Bortňák Jozef

Školský výlet deviatakov

Dňa 4.-5. júna 2013 sa žiaci 9. ročníka spolu s učiteľmi J. Maslišom, M. Bujňákom, P. Molnárom a S. Sekerákom vybrali na výlet do zariadenia Kysak- Brezie. Cesta vlakom z Lipian do Kysaku bola zábavná, ale cesta do miesta oddychu a zábavy už trochu náročnejšia.

Sedem kilometrov dali naším nohám poriadne zabrať(ale nie všetkým). Po príchode do areálu nás očarila svojou krásou príroda a staršie, ale štýlové chatky, ktoré mali aj mená. Po rozdelení spolubývajúcich na chatky a ich ubytovaní, museli sme trochu poupratovať. Pokračovala zabáva podľa vlastného vkusu. Športovali a zabávali sme sa na volejbalovom, futbalovom, basketbalovom ihrisku, ale aj v spoločenskej miestnosti, ktorá bola vybavená stolnotenisovými stolmi, kalčetom a biliardom. Na večer pre nás vedúci pripravili disko, kde sme si to parádne užili a vybláznili sme sa.

Noc bola dlhá, ale zábavná. Veď komu by sa nepáčilo jesť domácu slaninu o tretej hodine ráno? Po raňajkách mnohí dospávali noc. Čakalo nás aj upratovanie chatiek a balenie. Poobede sme si to opäť užili na ihriskách. Odchod bol smutný. Spoznali sme tam nových ľudí, ktorí sa nám páčili (hl. dievčatám). Nasledovala dlhá a vyčerpávajúca cesta domov.

Výlet sa nám páčil a zato sme učiteľom vďační. Patrí im veľké ĎAKUJEME!

Za všetkých deviatakov: Natália Jarčušková a Dominika Múdra

všetky fotky

6 jún 2013 | daviataci

Deň detí

Ani tento rok nám na sviatok všetkých deti počasie neprialo. Nám to však vôbec nevadilo a prežili sme pekné chvíle v priestoroch našich tried.

V každej triede bola jedna rozprávkovo-športová disciplína, ktorú musel splniť každý jeden žiačik. Okrem super zážitkov si deti domov odniesli aj sladkú odmenu.

všetky fotky

4 jún 2013 | Mgr. Sobotová Eva

Supertrieda - Prešov

Žiaci 4.B triedy a 3 žiaci 4.A triedy sa 20. mája zapojili do európskeho projektu pre žiakov základných a stredných škôl pod vedením triedneho učiteľa Radoslava Dudu. Projekt pod názvom SUPERTRIEDA a je v poradí už ôsmy ročník sa organizuje pod záštitou Ministerstva školstva Slovenskej republiky. Krajské kolo súťaže sa konalo v Prešove v Divadle Alexandra Duchnoviča.

Naši žiaci si pripravili hudobno-dramatické predstavenie Staviane maja na Rusadle, s ktorým získali cenu za oživenie a udržiavanie tradícii regiónu. Moje poďakovanie patrí všetkým zúčastneným žiakom a v neposlednom rade aj pani učiteľke Anne Adamečkovej za odbornú pomoc pri nácvikoch a súťaži.

všetky fotky

23 máj 2013 | Mgr. Duda Radoslav

Mini cool volley

Už druhý rok sa zúčastňujeme projektu SVF v mini a midi cool volejbale. V minulom školskom roku sa nám nepodaril postup na MS v midi súťaži len o 2 body, keď sme prehrali so Spišskou Novou Vsou až v treťom sete 15:13.Tento školský rok bol pre staršie dievčatá úspechom postup do semifinále oblasti – východ, čo je Prešovský a Košický kraj. Mladšie dievčatá postúpili cez jednokolové vystúpenie v Lipanoch, priamo do finále Východ.

Zúčastnilo sa ho 12 najlepších družstiev východnej oblasti. Za účasti silných športových tried zo Svidníka , Vranova, Sniny, Sp.N. Vsi, ktoré boli aj nasadenými družstvami, sa na moje milé prekvapenie presadili aj naše dievčatá, ktoré sa po záverečnom sčítaní bodov a plusových lôpt umiestnili na postupovom mieste a záverečný turnaj v Trenčíne neostane bez našej účasti, čo je nesporne veľkým úspechom našej školy. Verím, že tento úspech opäť naštartuje záujem o volejbal na našej škole a nadviažeme na doterajšie úspechy predchádzajúcich kolektívov.
Ďakujem dievčatám za reprezentáciu a prajem im veľa ďalších úspechov v tomto športe!

všetky fotky

21 máj 2013 | Mgr. Bortňák Jozef

Základný plavecký výcvik - 5. ročník

V dňoch 13 - 17.mája, v školskom roku 2012/2013 sa žiaci 5. ročníka zúčastnili základného plaveckého výcviku. Výcvik sa uskutočnil v rekreačnom stredisku Drienica. Zúčastnilo sa ho 38 žiakov, z toho 19 dievčat a 19 chlapcov. Žiaci boli rozdelení do 4 skupín, v ktorých riadili prácu pridelení inštruktori plávania.

Podmienky boli vyhovujúce, až na niektorých nižších žiakov, ktorým nevyhovovala hĺbka bazéna. Kompenzovali sme to vhodnými plaveckými pomôckami.

všetky fotky

18 máj 2013 | Mgr. Bortňák Jozef

Vlakom do múzeí a galérií

Železničná spoločnosť Slovensko, a. s., aj tento rok pripravila ponuku na zvýhodnenú prepravu vlakom (tam a späť) spojenú s návštevou múzeí a galérií na Slovensku. Túto ponuku sme využili a dňa 27.4.2013 žiaci deviateho ročníka absolvovali cestu Lipany – Bratislava.

Po vystúpení z vlaku sme si namierili na Bratislavský hrad, potom k budove parlamentu. Dobre nám padla aj chvíľka voľna na zmrzlinu. Zážitkom bolo si pozrieť staré mesto a jeho zaujímavosti. Samozrejme, nebol by výlet dokonalý, ak by sme neabsolvovali nákup v obchodnom dome „Tesco“. A nasledoval rýchly presun na vlakovú stanicu. Unavení, ale šťastní v nočných hodinách sme dorazili do svojich domovov. Neveríte? Pozrite si fotografie.

všetky fotky

29 apríl 2013 | Mgr. Bujňák Miroslav

Školské kolo - SLÁVIK

25. apríla 2013 sa na našej škole opäť ozýval krásny spev slovenských ľudových piesní „Slávik Slovenska 2013“. Tejto súťaže, ktorá patrí k najstarším súťažiam pre deti, od vzniku Slovenska a koná sa pod záštitou speváka Petra Dvorského sa na našej škole zúčastnilo 29 spevákov.

O víťazoch rozhodovala porota v zastúpení pána riaditeľa Miloša Sobotu, pána učiteľa Radoslava Dudu, ktorý bol zároveň aj korepetítorom, pani učiteliek Andrey Fedákovej a Anny Adamečkovej. Do okresného kola postúpili víťazi jednotlivých kategórií:

1. kategória 1. - 3. ročník

1. Natália Huňadyová 2. roč.
2. Jakub Vysočan 3.B
3. Andrea Huňadyová 1.A a Klára Sabolová 3.B

2. kategória 4. - 6. ročník

1. Damiána Stolariková 5.A
2. Frederik Gornek 4.B a Tomáš Telepák 6.A
3. Adriana Ištoňová 5.B

3. kategória 7. - 9. ročník

1. Zuzana Šefčíková 9.B
2. Júlia Bujňáková 7.B
3. Sidónia Dolinská 9.C

Našu školu pôjdu reprezentovať na okresné kolo víťazi z každej kategórie. Držíme im palce a prajeme samé krásne tóny! Na záver si všetky deti zaspievali ľudovú pesničku a dostali odmenu za spevácke výkony.

všetky fotky

28 apríl 2013 | Mgr. Adamečková Anna

Turnaj vo vybíjanej

TURNAJ VO VYBÍJANEJ O PUTOVNÝ POHÁR RIADITEĽKY ZŠ ŽIAKOV 3. a 4. ROČNÍKA ZŠ je každoročne organizovaný Základnou školou v Pečovskej Novej Vsi.

Tento rok sme sa ho dňa 26.4. zúčastnili aj my s výberom našich štvrtákov a vrátili sme sa s diplomom za pekné tretie miesto. Súťažilo sa v zmiešaných 10 členných družstvách dievčat a chlapcov. Okrem súťaženia sme spoločne so žiakmi ostatných škôl prežili príjemný deň, kde žiaci mohli získať nielen nové skúsenosti, ale aj nových kamarátov.

všetky fotky

27 apríl 2013 | Mgr. Duda Radoslav

Jednota cup

Dňa 23.04.2013 žiaci našej nádhernej školy sa umiestnili na druhom mieste v okresnom kole starších žiakov vo futbale. Pre niekoho je to bežná informácia, no pre nás čo s futbalom robíme je to veľké víťazstvo a nechýbalo veľa, boli by sme aj okresným víťazom. Konkurecia je obrovská, už len tým že futbal je veľmi obľúbený a hraje ho snáď každý.

Už dlhe roky sa držíme na absolútnej špičke, chýba snáď len viac hráčov tej najvyššej kvality aby sme sa umiestnili a presadili aj na kraji.To je len sen a vzhľadom k podmienkam a materiálnej základni, je každé umiestnenie v okrese obrovským úspechom. Ďakujem chlapcom za prístup a obrovské herné nasadenie, ktoré odovzdali na ihrisku.Foto dokumentáciou si pripomenieme , ktorí chlapci nás reprezentovali.

všetky fotky

23 apríl 2013 | Mgr. Bortňák Jozef

Kraj volejbal

Po okresnom finále, ktoré sa konalo u nás na ZŠ v Brezovici sme postúpili na krajské kolo, ktoré sa konalo vo Svidníku. Pre nás v tejto fáze je to tréning a hrať s hráčkami zo Svidníka , Stropkova, Vranova je pocta a skončiť hneď za nimi v konečnom meraní síl je výborný výsledok.Všetko sú to ligové družstva a sú dlhoročnom baštov slovenského mládežníckeho volejbalu.

Ďakujem dievčatám za reprezentáciu a poctivý prístup k hre. 5. miesto je pre nás ako už po dlhé roky, nesporne veľkým úspechom.

všetky fotky

22 apríl 2013 | Mgr. Bortňák Jozef

Deň Zeme

Pri príležitosti Dňa Zeme, ktorý sa každoročne koná 22. apríla, vytvorili žiaci druhého ročníka plagát, na ktorom je zobrazená naša planéta, ale aj to, čo ju ničí. Práve človek môže svojím pričinením prispieť k jej záchrane.

Zhodli sme sa na tom, že našu Zem si treba chrániť celý rok a nie iba jeden deň.

všetky fotky

22 apríl 2013 | Mgr. Hrošová Daniela

Pasovanie prvákov za čitateľov knižnice

Čítanie - to je teda zážitok ! A aký dobrý pocit, že si čítam sama, sám. Potvrdiť vám to môžu aj naši prváci, ktorí dňa 27. 03. 2013 v rámci rozprávkového dňa a mesiaca kníh boli slávnostne prijatí za čitateľov školskej knižnice.

všetky fotky

28 marec 2013 | Mgr. Adamečková Anna

Deň vody

V rámci aktivít venovaných „Dňu vody“ žiaci IV. A pracovali na téme „Voda“.

všetky fotky

22 marec 2013 | Mgr. Sobotová Eva

Bábkové divadlo v materskej škole

Naši šikovní piataci ZŠ s MŠ Brezovica si pripravili bábkové divadielko pre najmenších. Týmto predstavením spestrili súťaž recitátorov škôlkarov na ich recitačnej súťaži Mám básničku na jazýčku, ktorý už niekoľko rokov organizuje pani učiteľka Mgr. Anna Heldáková.

všetky fotky

22 marec 2013 | Mgr. Ceperková Danka

Florbal - obvodove kolo

Po našom ročníkovom turnaji sa konalo obvodové kolo vo florbale mladších a starších žiakov. 20. marca začínali mladší a počínali si na výbornú. vyhrali sme základnú skupinu a v semifinále sme rozdrvili gymnázium 10:2. Možno sme sa v tomto zápase vystrieľali a dali sme len 2 góly, čo je na priebeh zápasu málo lebo sme mali oveľa viac šanci a príležitosti ako domáce družstvo Lipany Hviezdoslavova.Šťastena stála pri domácich, kde sme 2 krát vyhrávali a šťastným gólom vyhral super.

všetky fotky

22 marec 2013 | Mgr. Bortňák Jozef

Florbalov turnaj starších žiakov

Dňa 18.03. 2013 sa konal florbalový turnaj starších žiakov. Tento pre nás nový šport sa začal hrať v minulom školskom roku, kde na okresnej úrovni sa nám podarilo zvíťaziť v kategórii ml. žiakov a starší žiaci obsadili 2. miesto. Takže na prvýkrát pekný úspech. Naša telocvičňa nie je veľmi vhodná pre tento šport, ale dajú sa nacvičiť základné herné činnosti a žiaci hrajú zápasy 3 na 3.S týmto handicapom odchádzame na tohoročnú obvodovú súťaž Orion cup. Turnaj nám vlastne slúžil ako príprava na toto podujatie a chlapci si schuti zahrali a podávali pekné výkony s veľmi slušnou technikou. Deviataci zvíťazili a o 2. miesto sme videli veľmi zaujímavý zápas, kde tesne zvíťazili siedmaci nad ôsmakmi 8:6. Tým čo nás budú reprezentovať na Orion cupe ,prajem veľa úspechov a potrebnú dávku športového šťastia.

všetky fotky

18 marec 2013 | Mgr. Bortňák Jozef

Kreácie detského folklóru

V piatok. 15. marca 2013 sa náš folklórny súbor Briezka zúčastnil súťaže, ktorú už po 44. krát organizovalo Šarišské osvetové stredisko v Prešove. Tento rok bol zameraný na tanečný a obradový folklór. Okres Sabinov reprezentovalo osem detských folklórnych súborov, ktorých kvalitné výkony potvrdili, že táto súťaž má svoje opodstatnenie zvlášť v regióne Hornej Torysy.

Hosťom súťažnej prehliadky boli tanečné súbory FEJERVERK a LIMUZIN z Ruskej federácie.

Náš DFS Briezka sa s pásmom „Staviaňe maja na Rusadľe“ umiestnil v striebornom pásme. Všetkým účinkujúcim patrí veľká vďaka za ich reprezentáciu a držíme palce pri ich ďalších vystúpeniach.

Mgr. A. Adamečková, Mgr. R. Duda a Mgr. I. Ceperková

všetky fotky

17 marec 2013 | Mgr. Adamečková Anna

Basketbal chlapci - okres

Rivalita nie je len medzi školami, ale aj u nás doma, medzi jednotlivými športami a medzi chlapcami a dievčatami. Chlapci to majú stále ťažšie, lebo medzi silnou konkurenciu je veľmi ťažko sa presadiť.Veľa športov má v okrese zastúpenie v športových triedach alebo napr. v basketbale hrajú žiacku súťaž. Naši chlapci sú práve v tom lepší, že ovládajú viaceré športy a tí istí reprezentujú našu školu v rôznych súťažiach. V minulom roku sme boli víťazi v OK V basketbale, toho školského roku po postupe do finále, nás od víťazstvá delilo len oveľa menej odohraných herných zápasov a aj 7 bodov, o ktoré sme prehrali v boji o prvé miesto so CZŠ v Sabinove. Zápas bol veľmi vyrovnaný a súper mal viac športového šťastia. Konečné 2. miesto je pre nás nesporne veľký úspech a my budeme naďalej viesť žiakov, aby sa venovali tomuto dynamickému a peknému športu.Vďaka chlapci a prajeme Vám veľa úspechov v ďalších športoch.

všetky fotky

16 marec 2013 | Mgr. Bortňák Jozef

Volejbal dievčat - okres

Za účasti ďalších 4 škôl, zo Sabinova a Lipian, sme sa stretli 3-krát a bez straty setu naše žiačky suverénne zvíťazili. Na 2. mieste sa umiestnila ZŠ Lipany Komenského 113 a na 3. mieste ZŠ Sabinov 17. novembra. Počas turnajov dievčatá podávali veľmi dobré výkony a ich kvalitu sme ohodnotili aj mimoriadnou cenou o najlepšiu hráčku turnaja. Stala sa ňou žiačka z našej školy Erika Čizová. Bola oporou a jej presná ruka a kreatívne myslenie na sieti často rozhodovali zápasy. Erika ďakujeme, ale volejbal je kolektívny šport, preto veľké ďakujem patrí aj ostatným členkám družstva, bez ktorých by tento úspech nebol možný.

všetky fotky

15 marec 2013 | Mgr. Bortňák Jozef

Návšteva obecnej knižnice

„Marec – mesiac knihy“ bol v našej škole bohatý na rôzne aktivity, ktoré sa týkali kníh a čítania.

Tretiaci a štvrtáci preto navštívili aj obecnú knižnicu, kde sa mohli dozvedieť o knihách ešte trošku viac. Touto návštevu sme chceli aj motivovať žiakov k čítaniu a k tomu, aby sa prihlásili do obecnej knižnice, kde si môžu vybrať z veľkého počtu kníh pre deti a mládež. Na oplátku žiaci IV. A priniesli do knižnice svoje vlastné knihy, ktoré vyrobili v rámci projektu. A že sú to knihy veľmi pekné a zaujímavé sa môžete presvedčiť aj v našej fotogalérii.

všetky fotky

10 marec 2013 | Mgr. Sobotová Eva

Ó, mojej matky reč je krásota...

Dňa 13. 02. 2013 sa žiaci prvého stupňa zúčastnili školského kola Hviezdoslavovho Kubína. Súťaž prebiehala v priestoroch školskej čitárne. Súťažilo sa v dvoch kategóriách.

všetky fotky

13 február 2013 | Mgr. Sobotová Eva

Karneval

Fašiangy sú už tradične časom plesov, zábav a karnevalov. Karneval nechýbal ani na našej základnej škole. Konal sa 08. 02. 2013. Zúčastnili sa ho žiaci 1. – 6- ročníka.

Do telocvične zavítali rôzne rozprávkové bytosti: ježibaby, víly, princezné ale aj kovboji, šašovia, vojaci a veľa iných masiek s rozžiarenými očkami. Všetky masky sa veselo zabávali a tancovali pri veselej muzike. Masky sa snažili zaujať nielen farebnosťou ale aj originálnosťou. Bolo ťažké vybrať tie najkrajšie, preto boli odmenené všetky masky malým darčekom.

všetky fotky

08 február 2013 | Mgr. Sobotová Eva

Obvodové kolo v stolnom tenise

Dňa 30.1. 2013 v stolnotenisovej herni v Šarišskych Michaľanoch sa uskutočnilo obvodové kolo súťaže v stolnom tenise. Našu školu reprezentovali žiačky Erika Cvancigerová, Katarína Jacková, Marcela Bujnovská, ktoré obsadili 3.miesto. V silnej konkurencii sa družstvo žiakov v zložení - Matej Straka, Dominik Knut, Tomáš Adamko umiestnilo na 2.mieste.

všetky fotky

1 február 2013 | Mgr. Bujňák Miroslav

Hokejový turnaj

25. januára bojovali na ľade mladší žiaci, kde zvíťazili siedmaci, ktorí prestrieľali vysoko piatakov aj šiestakov. V zápase o 2. miesto vyhrali šiestaci nad piatakmi, ktorí do konca zápasu im boli veľmi vyrovnaným súperom. Výborne ste hrali chlapci, všetci si zaslúžite môj obdiv.

29. 1. 2013 v utorok sa konal turnaj starších žiakov, ôsmakov a deviatakov. No a pokiaľ ešte vládzeme tak sa tohto turnaja zúčastňujeme aj my učitelia, aj keď je to z roka na rok ťažšie, lebo tí naši chlapci sa zlepšujú a nám pribúdajú rôčky. Ale aj tak to boli veľmi dobré zápolenia, nič im nechýbalo a všetci sme odchádzali s pekným pocitom. Každý šport má svojho víťaza, podľa mňa sme zvíťazili všetci, lebo sme si dobré zahrali a všetky zápasy boli veľmi vyrovnané a každý to mohol vyhrať. No a kto vlastne vyhral? Napokon na tom ani nezáleží a ak to naozaj chcete vedieť, tak sa spýtajte tých, čo tam boli.

všetky fotky

25 január 2013 | Mgr. Bortňák Jozef

Lyžiarsky 2013

Belianske Tatry sú pre nás výukovým centrom pre žiakov v základnom lyžiarskom kurze. Krásna príroda, milí ľudia a výborne podmienky na základný výcvik, sú určujúcim motívom prečo sa tam každoročne radi vraciame. Zdanie niekedy klame a to sa nám cez tento týždeň potvrdilo. Viac ako po iné roky som mal obavy. že to budú ťažšie zvládať niektorí žiaci a opak bol pravdou. Málokedy môžem pri hodnotení konštatovať, že základné odšliapavanie, oblúky v pluhu, jazda na vleku a u niektorých aj niečo naviac, v podobe paralelných oblúkov, zládlo 100 % žiakov.

všetky fotky

12 január 2013 | admin

Štefanský ples

Už desiatykrát sa stretli rodičia a priatelia školy na Štefanskom plese, ktorý organizuje naša škola. Okrem výbornej zábavy hostí čakala aj bohatá tombola. O výbornej atmosfére počas plesu svedčí aj to, že zábava trvala do skorých ranných hodín a poniektorí hostia si rezervovali lístky už aj na budúci rok.

všetky fotky

28 december 2012 | Mgr. Sobotová Eva

Vianočný koncert

20. decembra o 16.00 hod. sa konal vianočný koncert pre našich rodičov a širokú verejnosť.

všetky fotky

21 december 2012 | admin

Basketbal 2012

Začali sa základné kolá našich najúspešnejších kolektívnych športov. Vo volejbale dievčat sme v Sabinove odštartovali prvé kolo okresnej ligy o postup na kraj. Dievčatá s menšou trémou, ale v konečnom meraní síl bez straty setu vyhrali úvod súťaže. Chlapci pravidelne postupujú do okresného finále a nezmenilo sa to ani dnes, 13. 12.2012, kde o postup z prvého miesta dosť vysoko vyhrali s Pečovskou Novou Vsou

všetky fotky

13 december 2012 | Mgr. Bortňák Jozef

Basketbal - školský turnaj

Prioritným športom po volejbale dievčat je pre chlapcov, okrem futbalu , pre našu školu úspešný basketbal.S pribúdajúcimi zručnosťami, sa táto hra stáva veľmi obľúbenou. Ako motiváciu do ďalšej práce, dostali mladší žiaci príležitosť zahrať si predzápas turnaja.

všetky fotky

10 december 2012 | Mgr. Bortňák Jozef

Prišiel k nám Mikuláš

Celý rok sme netrpezlivo čakali, kedy k nám opäť zavíta Mikuláš. Dočkali sme sa. 09.12. navštívil Mikuláš náš kostol Všetkých svätých a my sme ho tam čakali aj s pekným programom. Odmenil nás sladkými darčekmi a rozsvietením vianočného stromčeka. Tešíme sa opäť o rok.

všetky fotky

9 december 2012 | Mgr. Sobotová Eva

Mikulášsky turnaj vo volejbale

Dňa 7.12.2012 sa konal tradičný Mikulášsky turnaj vo volejbale dievčat. Motiváciou nie len na turnaj, ale aj na poctivý tréning boli učitelia, ktorí odohrali otvárací zápas s výberom školy. Učitelia ukázali že volejbal vedia hrať a zvíťazili 2:0.

všetky fotky

7 december 2012 | Mgr. Bortňák Jozef

Šarkaniáda

V jedno krásne jesenné popoludnie sa žiaci z Krúžku detskej tvorivosti a žiaci zo ŠKD vybrali na kopec za školou a tam začali preteky šarkanov. Počasie nám prialo, a tak sme ani nezbadali, že dve hodiny rýchlo ubehli. Ani žiakom, ba ani šarkanom sa veľmi nechcelo vrátiť späť do školy.

všetky fotky

24 november 2012 | Mgr. Sobotová Eva

Deň zdravej výživy

Svetový deň zdravej výživy. Do tejto akcie sa zapojila aj naša škola. Počas celého dňa si žiaci 1. a 2. stupňa pochutnávali na dobrotách, ktoré pripravili žiačky našej školy a rodičia naších žiakov. Nielen v tento deň máva naša škola zdravú výživu, ale aj v priebehu celého školského roka. Chceme sa poďakovať všetkým, ktorí prispeli na túto akciu. A nezabudnime, že zdravo stravovať sa treba počas celého roka.

všetky fotky

16 október 2012 | admin

Cezpoľný beh - okres

Žiaci a žiačky našej školy sa dňa 3.októbra zúčastnili okresného kola v cezpoľnom behu. V tejto disciplíne sa nám každoročne darí. Tentokrát sa lepšie darilo dievčatám, ktoré získali 2. miesto a v individuálnej súťaži vo vyrovnanom priebehu obsadila žiačka 8. A triedy Klaudia Semančíková výborné 3. miesto.

všetky fotky

04 október 2012 | Mgr. Jozef Bortňák

Cezpoľný beh

Dňa 28. 9.2012 sa konal na našej škole pretek v cezpoľnom behu. Behanie ako také je veľmi zdravé, no nie každý si uvedomuje jeho zdravotný význam a v konečnom dôsledku môže behať každý.

všetky fotky

29 september 2012 | Mgr. Jozef Bortňák

Zdokonaľovací plavecký výcvik

V dňoch 17. – 21. septembra 2012 v školskom roku 2012/2013 sa žiaci 6. ročníka zúčastnili zdokonaľovacieho výcviku. Výcvik sa uskutočnil v rekreačnom stredisku Drienica. Zúčastnilo sa ho 42 žiakov, z toho 14 dievčat a 28 chlapcov. Žiaci boli rozdelení do 5 skupín, v ktorých riadili prácu pridelení inštruktori plávania.

všetky fotky

21 september 2012 | Mgr. Jozef Bortňák